fredag den 5. juli 2013

Københavnertur

Så er vi vendt hjem fra en dejlig smuttur til København. 3 overnatninger blev det til. Vi havde booket et familieværelse på Cabinn, lige bag tivoli.

Vi kørte med toget derover. Men det går sg... ikke så godt med DSB. Jeg havde i god tid bestilt pladsbilletter. Men da vi så kom ind i toget fandtes vores sæder ikke. Konduktøren forstod ingenting. Det elektroniske system i kupeerne fungerede ikke. Nå men han fandt da 4 sæder overfor hinanden i en anden kupé. Vidste dog ikke om de var reserverede. Det var de. Efter 2 stationer kom et ældre ægtepar med pladsbillet til de sæder. Vi blev flyttet ned på 1. klasse. Inden længe var 1. kl. fyldt op med mennesker der ikken kunne finde de sæder som stod på deres pladsbilletter. Akkurat ligesom os. Tak til DSB. Men vi ankom retsmæssigt til København.

Og så stod det ellers på sightseeing. Ripleys, Amalienborg og Nyhavn første aften. Vi fik en pizza på resturant Amoret

Dag 2 stod den først på Glyptoteket. Efterfulgt af en tur på Hard Rock Café. Hold da op de putter meget mad på deres tallerkner. Og skønt det smagte. Emma og jeg fik en blended magngo, jordbær drik serveret iskold. Mmm det smagte godt. Så gik turen til Planetariet. Udover deres udstilling om universet (som jo er Andreas' helt store interesse) så vi filmen Arktis - isbjørnenes Hjem. Meget tankevækkende film og de dramatiske konsekvenser af den globale opvarmning. Som de sagde: "Vi kan ikke stoppe den, men vi kan gøre den langsommere). Senere gik vi på restauogrant Rio Bravo, "kendt" for Rio Bravo forliget. Poul Schlüter havde i '80erne brug for Fremskridtspartiets stemmer for at forblive statsminister. Helge Dohrmann ,som var formand på det tidspunkt, sad og spiste middag på restauranten. Så nu bryster de sig humuristisk af Rio Bravo forliget.

Dag 3 delte vi os. Allan og Andreas gik til Rosenborg Slot og Kongens Have, mens Emma og jeg osede for groft på strøget. Om aftenen var vi i Palads Biografen og så Man of Steel. Det er den nye Supermann film. De andre syntes den var god, men jeg syntes nu det var lidt for meget kamp i den. Jeg blev lokket med ind, fordi Russel Crowe og Kevin Costner var med. De havde dog kun nogle meget små roller. Men ellers var den da ok.. Inden filmen var vi på en italiensk restaurant beliggende lige over for Palads. Her fik vi de dyreste pizza og lasagner vi nogensinde har fået. Hvorfor den var så dyr, ved jeg ikke. Det var i hverttilfælde ikke kvaliteten af maden, der berettigede hertil.

Sidste dag kunne vi opbevare vores bagage på hotellet. Og så stod den ellers på Tivoli. Fin dag. Ungerne fik så rigeligt tjent deres turpas tjent ind. Og så gik turen til toget. Da vi kom til Odense skulle vi have ny togfører. Han var bare ikke mødt ind. Så efter 25 min. venten kom der dog endelig en. Så var der lige noget sporarbejde vi skulle passerere med stor forsinkelse. Så da vi endelig kom til Sønderborg var vi 3 kvarter forsinkede. Men hjem kom vi dog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar