mandag den 22. april 2013

Endnu en til skriveklubben


Engle

Der gik en engel gennem rummet. Så er der en kær som er gået bort. Er det en engel eller er det en sjette sans, som bringer os den sørgelig besked. Hvad er en engel? Er det vores sjæle, som ikke længere har en krop at bo i? Er det Guds små hjælpere?

Er de store eller små. Flyver de rundt i et kaos, eller er der motorveje i deres univers? Er det i virkeligheden dem vi kan se, når vi kigger op på stjernerne en mørk skyfri nat.?

Spørgsmålene er mange og svære at svare på. Det er vel i virkeligheden et spørgsmål om tro eller fornemmelser om man vil. Da min mor døde, så jeg sjælen forlade hendes øjne. Måske var det englen jeg så, som hentede hende til sit rige. Jeg misunder ikke englens job. I min mors tilfælde var det en barmhjertigheds gerning. Men det kan man jo ikke just kalde det, når de skal hente det barn, som ikke så bilen, eller som en vanvittig person har voldtaget og slået ihjel. Så må det være yderst svært at være engel. Især hvis de arbejder for Gud, for så er det er jo med hans vilje det er sket.. Er det ikke det præsten siger i kirken. Og hvad med skytsenglene? Hvor var de, da det forfærdelige skete? Er de udsat for voldsom stress, og skal beskytte alt alt for mange på en og samme tid? Måske oven i købet i flere forskellige verdensdele på en gang. Og hvad skal de beskytte os imod? Hinanden eller Gud? Begge dele sikkert.

Så er der de engle som er gået til den anden side. Lucifer er den mest kendte af dem. Men han er ikke være alene om at styre Helvedet. Han har en flok engle til at udføre hans befaling. Bedre kendt som dæmoner. Er det dem som inspirerer galningene, hvad enten der er tale om en pædofil, Anders Breijvik, Osama bin Laden eller Sadam Hussein. Eller er det Gud der er dårlig til sit job? Hvem ved.

Håb! Er det ikke det vi helst vil forbinde englene med. Når alt andet slår fejl, er de der for os. When I feel love is dead, I'm loving angels instead.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar